Educatie

Behalve de totstandkoming van Stolpersteine wil de stichting zich ook richten op educatie. De educatie is nog in ontwikkeling.


Ideeen die er leven richt zich onder andere op het onderhoud van aanwezige Stolpersteine met de gedachte om hier de samenwerking aan te gaan met basisscholen in de gemeente.


Daarnaast is het opzetten van educatieve projecten een vorm om aandacht te hebben en te houden voor de weggevoerde en vermoorde inwoners en hun levensverhalen. Dat kan bijvoorbeeld door scholen te betrekken bij de legging van een Stolpersteine wanneer een Stolpersteine in de omgeving een school gelegd wordt, het ontwikkelen/opzetten van lespakketten en het geven van voorlichting/gastlessen op basisscholen en het Staring college.


Daarnaast is het leggen van contact met het Tienerwerk en Jongerenwerk binnen de gemeente een mooie ingang om educatie vorm te geven. Met het jongerenwerk Lochem is al een eerste gesprek geweest. Zij zullen bij een van de eerste Stolpersteine leggingen een rol spelen.Contactadres:


Stichting Stolpersteine Lochem

Klein Azink 6

7214 CA  EPSE

06-12 22 12 86

info@stolpersteinelochem.nl


Copyright © All Rights Reserved